Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için eğitim-öğretimin bir birimi olarak hizmetin yapıldığı çevrede, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, öğrencisine öğrenme için her fırsatı veren, öğretenler ve öğrenenlerin birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inanan, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışan eğitim, bilim ve kültür merkezi olabilmek.
A-BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRENEBİLİR.
AMAÇ: Tüm öğrencilerin başarısını artırmak.
Bu amaç için yapılacaklar;
Sürekli değerlendirme yapılarak bütün öğrencilerin öğretim programındaki temel bilgi ve becerileri kazanıp kazanmadıkları ölçülecek.
Sürekli değerlendirme yapılarak öğretimin etkinliği değerlendirilecek ve alınan sonuçlara göre gerekli iyileştirme yapılacak.
1-Anlamalıyız ki her öğrenci bir başka dünyadır ve her biri diğerinden farklı biçimde öğrenir.
2-O halde, her öğrenci kendine göre gösterdiği gelişim esas alınarak değerlendirilecek ve öğretim metot ve materyaller farklı öğrenme biçimlerine göre hazırlanacaktır.
Öğrencilere öğrenmeyi sevdirmede, bütün öğrencilerin öğrenme ihtiyacına cevap vermede veli ve toplum desteği sağlanacaktır.
Okul toplumu düzenli bir şekilde eğitim alanındaki gelişmeler, yeni eğitim yaklaşımları ve teknolojik yenilikler konusunda bilgilendirilecektir.
B-VELİLER, OKULUMUZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR DESTEKTİR.
AMAÇ: Okula güveni ve veli katılımını arttırmak.
Bu amaç için yapılacaklar;
Öğrencilerin başarısında en önemli faktörlerden biri de velilerin çocuklarının eğitimine okul ile işbirliği yaparak doğrudan katılmalarıdır. Bu sebeple okul-veli işbirliği geliştirilecektir.
Okul ile veliler arasındaki karşılıklı güvenin geliştirilmesinde sıkı bir iletişim büyük önem taşır.
1-Bu iletişimi sağlamak için okulun gelişimi ölçülüp değerlendirilecek ve değerlendirme sonuçları velilere duyurulacaktır.
2-Ayrıca, okuldaki çalışmaların planlama, organizasyon ve uygulama basamaklarında da velilere duyurulması okula güveni artıracak ve veli desteğini güçlendirecektir.
Öğrencilerimizin gelecekteki işverenlerinin, eğitimcilerin, velilerin kaygıları dinlenecek ve okulumuzun içinde bulunduğu toplumsal çevrenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulacaktır.
Okulun kaynakları öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayrılacaktır.
C-“LİDERLİK” OKULUMUZDA FARKINA VARILIR BİR DAVRANIŞ BİÇİMİDİR.
AMAÇ: Okulun tamamında liderlik davranışlarını ve bunun her alandaki geçerliliğini geliştirmek.
Bu amaç için yapılacaklar;
Öğrenmede işbirliği esas alınacaktır. Öğrenci başarısının her öğrenci için nasıl artırılacağı belirlenecek ve okul toplumunun tamamında öğrenmeye yardım sağlanacaktır.
Okul çapında planlanan ve yürütülecek çalışmalar daima öğrenci başarısının artırılmasına yönelik olacaktır ve bütün öğrencilerin başarılarının nasıl artırılacağı dikkate alınacaktır.
Öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasındaki ilişki öğrenci başarısında önemli konulardan birisidir.
1-Bu ilişkinin gelişmesine ve güçlenmesine herkes katkıda bulunacaktır.
2-Bunun için okul çapında “ Liderlik” yaklaşımı benimsenecek.
3-Okul Müdürü “ Eğitim Lideri” olarak okul toplumunu oluşturan yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve destek personeline öncülük yapacaktır.
Çevredeki okullar ile de etkili bir iletişim kurularak bu okulların da gelişimine liderlik yapılacaktır. Bunun için okulun kazanmış olduğu deneyimler ve bilgi birikimi diğer okullara düzenli bir şekilde aktarılacak ve onların da gelişimine katkıda bulunacaktır. Bunun için; her türlü iletişim yolu kullanılacak, bilgi ve deneyimler paylaşılacaktır.